Antena 3 CNN Actualitate Profesorii cred că elevii sunt dezinteresaţi de şcoală

Profesorii cred că elevii sunt dezinteresaţi de şcoală

Profesorii cred că elevii sunt dezinteresaţi de şcoală
31 Aug 2007   •   14:23

Profesorii sunt de părere că elevii ar obţine rezultate mai bune la învăţătură, dacă ar exista o mai bună relaţie între profesori, elevi şi părinţi. Aproape jumătate dintre dascăli pun prestaţia slabă a unora dintre elevi pe seama dezinteresului familiei. Acestea sunt concluziile unui sondaj pe internet la care au răspuns peste o mie de cadre didactice.

Peste 1000 de profesori din toată ţara şi-au spus părerea asupra numărului mare de corijenţi. Întrebaţi care este principala cauză a corigenţelor din acest an, 49% dintre profesori au dat vina pe ?dezinteresul elevilor?. 22% dintre profesori cred că dezinteresul părinţilor este principala cauză, în timp ce 10,6 procente spun că este vorba de absenteism. Doar 6% dintre participanţii la sondaj au recunoscut că ar putea fi vorba despre conservatorismul cadrelor didactice şi dezinteresul acestora. 4,5% spun că rezultatele proaste la învăţătură sunt legate de ?plecarea din ţară a părinţilor elevilor?.

Pentru a evita rezultatele slabe la învăţătură, 27,7% dintre profesori cred că o colaborare mai bună între profesori, părinţi şi elevi ar fi binevenită. 23,1% cred că sunt necesare reforme şi schimbări în sistemul educaţional, iar 15,7% consideră că trebuie stimulat interesul părinţilor pentru educarea copiilor. 15,1% dintre cadrele didactice consideră că elevii ar trebui stimulaţi cu oferte tentante de muncă la absolvirea şcolii. Doar 11,3% au apreciat că este necesară introducerea în şcoli a unui specialist sau psiholog, care să consilieze elevii.

Sondajul a fost realizat după ce în anul şcolar trecut, aproape 140.000 de elevi din toată ţara au rămas corigenţi.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close