Antena 3 CNN Actualitate Profesorilor li se va interzice să mai facă publice fraudele de la BAC

Profesorilor li se va interzice să mai facă publice fraudele de la BAC

Profesorilor li se va interzice să mai facă publice fraudele de la BAC
07 Aug 2008   •   08:50

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a decis să schimbe regulile pe care el însuşi le-a instituit. Adomniţei vrea să le interzică profesorilor corectori de la examenul de Bacalaureat să mai facă publice fraudele constatate. Aşa reiese din două proiecte ale Ministerului, aflate în dezbatere publică şi prezentate în ediţia de joi a cotidianului Ziua.

Potrivit proiectelor de modificare a metodologiei de examen la Bacalaureat şi la tezele unice, membrii comisiei de evaluare nu vor mai putea să facă publice informaţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise pe care le-au corectat. Prin această metodă, susţin jurnaliştii de la Ziua, ministrul Educaţiei vrea să elimine posibilitatea ca vreun profesor să mai facă publice fraudele în masă de la examene.

Preşedinţii de comisii, la rândul lor, vor fi obligaţi să se asigure că nu se scurg informaţii cu privire la subiecte. În plus, membrii comisiei de evaluare vor trebui să predea telefoanele mobile pe întreaga perioadă de evaluare.

Prima sesiune din acest an a examenului de bacalaureat a fost zguduită de scandaluri fără precedent. Mai multe anchete ale DNA şi ale Poliţiei sunt în derulare. Cazul cel mai grav a fost înregistrat la Sighetul Marmaţiei, unde o directoare de liceu şi o elevă sunt cercetate pentru fraudă.

Între timp profesorul Gheorghe Rădulescu, cel care a acuzat fraude la examenul naţional, continuă războiul cu ministrul Adomniţei. El vrea să dea în judecată Ministerul Educaţiei pe motiv că metodologia examenului de Bacalureat din acest an a fost întocmită ilegal.

Antena 3
 

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close