Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Alexandru Rafila, despre harta care a bulversat România: "Arată doar o parte a realității!"

Profesorul Alexandru Rafila, despre harta care a bulversat România: "Arată doar o parte a realității!"

Harta care arată cum va începe școala în localitățile din țară nu ilustrează 100% realitatea. Este ceea ce a declarat, în exlusivitate pentru Antena 3, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. De pildă, o zonă din România în care focarele de coronavirus sunt grupate și nu răspândite peste tot în acel teritoriu nu impune trecerea de la galben la roșu.

Profesorul Alexandru Rafila, despre harta care a bulversat România: "Arată doar o parte a realității!"
Sursa foto: Antena 3
de Dan Gabor    |    07 Sep 2020   •   21:10

Și, implicit, nu afectează startul școlii, susține Alexandru Rafila.

"Este o hartă care arată o parte a realității din teren, adică ea nu este o hartă care să inducă în eroare, dar tocmai din cauza aceasta avem autorități de sănătate publică pentru ca fiecare situație să poată să fie judecată în funcție de contextul epidemiologic.

Contextul epidemiologic nu înseamnă doar numărul de cazuri, înseamnă și unde sunt acele cazuri, cum sunt grupate. Să știți că și în județul Buzău este o localitate unde este o situație asemănătoare cu cea înregistrată în județul Arad, adică un număr mare de cazuri, dar acele cazuri sunt într-o instituție de îngrijire a persoanelor vârstnice, nu sunt în localitatea propriu-zisă, și atunci sigur că impactul în ceea ce privește debutul activității școlare este diferit față de o localitate unde același număr de cazuri ar fi răspândite în toată comuna sau în tot satul respectiv", a explicat Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close