Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Alexandru Rafila, mesaj pentru părinții români! Ce previziune face specialistul

Profesorul Alexandru Rafila, mesaj pentru părinții români! Ce previziune face specialistul

Profesorul Alexandru Rafila a afirmat, luni, la Antena 3, că după redeschiderea școlilor în țări precum Germania s-a observat o creștere a numărului de cazuri COVID-19, dar nu o explozie a numărului de infectări. Iar acest lucru ar putea să se întâmple și în România.

Profesorul Alexandru Rafila, mesaj pentru părinții români! Ce previziune face specialistul
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    24 Aug 2020   •   20:30

Rafila spune că important este ca această creștere să fie ținută sub control, iar cazurile să fie izolate din timp. În plus, specialistul subliniază că în general copiii de până în 10 ani fac forme ușoare ale bolii și doar un procent infim dezvoltă complicații.

"În Germania se înregistrează cazuri, dar nu este o explozie. Din cele circa 850 de școli care au fost deschise au apărut circa 41 de cazuri, ceea ce înseamnă 5%. S-a observat că în țările unde au reînceput activitățile școlare a existat o anumită creștere a numărului de cazuri. Important e ca această creștere să fie redusă și să permită desfășurarea activităților școlare fără întrerupere sau doar punctual întrerupere doar într-o anumită clasă în care s-au înregistrat un caz sau două.

Dr. Alexandru Rafila: Trebuie să încercăm să înțelegem lucrurile acestea și să nu le dramatizăm

Cred că asta treuie să fie filosofia. Boala nu poate să fie total exclusă dintr-o comunitate de copii. Pot apărea cazuri, nu e nicio nenorocire - copiii fac în marea lor majoritate forme ușoare ale bolii. De exemplu, copiii de până la 10 ani doar în proporție de 0,1% necesită spitalizare și atunci ei trebuie pur și simplu izolați pe durata bolii după care se vor reîntoarce în colectivitate.

Trebuie să încercăm să înțelegem lucrurile acestea și să nu le dramatizăm, dimpotrivă, trebuie să le rezolvăm pragmatic.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close