Profesorul care a descoperit lucrări copiate la BAC cere demiterea ministrului Educaţiei

03 Iul 2008   •   11:36
Profesorul care a descoperit lucrări copiate la BAC cere demiterea ministrului Educaţiei
Profesorul care a stârnit controverse la bacalaureat, Gheorghe Rădulescu, a ţinut o conferinţă de presă, în care a prezentat lucrările elevilor acuzaţi că au copiat la proba de limba română, din cărţile de comentarii. Rădulescu a declarat că, date fiind neregulile înregistrate în acest an la examenul de BAC, ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei, secretarul de stat Zvetlana Preoteasa şi inspectorul general Stelian Fedorca ar trebui demişi.

?Atât Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cât şi Inspectoratul, în loc să constate criza şi să instituie un comitet de criză, deoarece ştia toată ţara că se copiază, au dat un comunicat de presă, în care mă acuzau, în stil stalinist, că mint şi că sunt duşmanul poporului?, a declarat Rădulescu.

Profesorul crede că şi Sergiu Moga, preşedintele Comisiei de bacalaureat poartă o vină, aceea de a-i fi îndemnat pe elevi să copieze. Moga a anunţat, înainte de examen, că profesorii, nu elevii, vor fi sancţionaţi dacă se va copia la BAC.

Gheorghe Rădulescu a precizat că, la Şcoala numărul 128 din Bucureşti, unde a corectat, din 59 de lucrări, 17 erau rezolvate fără să se fi copiat din manuale, ?şi le-am corectat, dând note între 2 şi 10?, a continuat acesta.

?Pe celelelate le-am aşezat pe serii, în funcţie de cărţile din care s-a copiat?, spune Rădulescu. Inspectoratul a decis ca cei care nu vor să corecteze lucrările copiate, să părăsească sala.

?Voi cere să se facă o anchetă cu cei care au corectat lucrările copiate. Vreau să ştiu şi eu cine a ales profesorii care au corectat aceste lucrări?, a declarat profesorul.

Totodată, Gheorghe Rădulescu a propus ca, la admiterea în facultate, să nu se mai ţină cont de nota de la bacalaureat. Acesta e de părere că şi formula de BAC ar trebui schimbată, trecându-se la una de tip A,B,C.Antena3.ro

Parteneri
x close