Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru următoarele luni. Temperaturi ridicate în luna mai

Prognoza meteo pentru următoarele luni. Temperaturi ridicate în luna mai

Prognoza meteo pentru următoarele luni. Temperaturi ridicate în luna mai
09 Apr 2008   •   15:29

După o primăvară destul de capricioasă, meteorologii au elaborat prognoza pentru următoarele luni. Potrivit specialiştilor, în luna aprilie se anunţă temperaturi normale pentru această perioadă. În zilele cele mai calde, însă, maxima termică poate depăşi 25 de grade Celsius. Cel mai frig va fi în depresiunile din nordul şi centrul ţării, unde, pe timpul nopţii, temperaturile minime pot coborî până la -4 grade şi este posibil să mai ningă, mai ales la munte. Meteorologii se aşteaptă la ploi serioase în vestul ţării, existând posibilitatea de creştere a debitelor pe râurile mici.

Luna mai este posibil să vină cu temperaturi care să depăşească 32 de grade Celsius, în sudul României. Este vorba însă de temperaturi care s-ar putea înregistra doar izolat şi pentru o perioadă mică de timp. Va ploua mai puţin ca într-o lună obişnuită de mai, însă precipitaţiile vor avea caracter de aversă şi vor fi însoţite de tunete şi fulgere şi vânt puternic.

În iunie va fi mai cald decât în mod obişnuit. În sudul ţării vor fi zile în care temperatura va depăşi 35 de grade, în condiţiile în care, în această perioadă nu ar trebui să fie mai mult de 30 grade Celsius. Ploile vor lipsi, mai ales în zona de est, iar în restul ţării vor fi însoţite de vânt puternic şi fenomene electrice.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close