Antena 3 CNN Actualitate Programa şcolară pentru gimnaziu a fost revizuită (VEDEŢI AICI ACTUALA CURRICULĂ)

Programa şcolară pentru gimnaziu a fost revizuită (VEDEŢI AICI ACTUALA CURRICULĂ)

Programa şcolară pentru gimnaziu a fost revizuită <font color=red>(VEDEŢI AICI ACTUALA CURRICULĂ)</font>
15 Mai 2008   •   21:15

Ministerul Educaţiei a prezentat, joi, pe site-ul propriu, programele şcolare pentru clasele V-VIII, valabilă începând cu anul şcolar 2008-2009. Zvetlana Preoteasa, secretarul de stat în MECT a anunţat deja că programa a fost redusă cu 30% pentru primele 3 clase ale ciclului gimnazial. Clasa a VIII-a va rămâne neschimbată. Preoteasa nu e mulţumită de minimizarea obţinută, ţinând cont că în toamna anului 2007 a cerut reducerea programei cu 70%.

'Nu s-a putut mai mult. Deşi cam asta ne dorim, reducerea cu 40 la sută a programei de studiu. Deocamdată am reuşit reducerea cu aproximativ 30 la sută. Nu este un procent care să ne mulţumească, dar atât s-a putut în acest moment. În următoarea etapă, adică până în 2012, sper să ne atingem obiectivul propus", a spus secretarul de Stat în MECT.

1.259 de profesori, de toate specialităţile, au lucrat împreună la această reviziuire, iniţiată în 15 octombrie şi finalizată în luna mai.

Preooteasa anunţă şi că din vechea curriculă au fost scoase noţiunile care ţin de dinamica vocabularului şi cele de comunicarea monologată din clasa a V-a.

Privitor la limbile străine, noua programă pune accentul pe comunicarea în contextul relaţiilor de viaţă ale elevilor, fiind eliminate multe noţiuni de gramatică..

Elevii nu vor mai studia geometria în clasa a IV-a, ci un an mai târziu. Patrulaterele se vor face în clasa a VII-a, nu într-a VI-a, iar fracţiile oridinare nu îşi vor mai găsi locul în clasa a VI-a.

PROGRAMA LA LIMBA ROMÂNĂ (pdf)

PROGRAMA LA MATEMATICĂ (pdf)


PROGRAMA LA ISTORIE (pdf)

PROGRAMA LA BIOLOGIE (pdf)


PROGRAMA LA CHIMIE (pdf)


PROGRAMA LA GEOGRAFIE (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close