Antena 3 CNN Actualitate Programul "Prima Casă", gata de modificare. De ce vrea guvernul să schimbe legea

Programul "Prima Casă", gata de modificare. De ce vrea guvernul să schimbe legea

Programul "Prima Casă", gata de modificare. De ce vrea guvernul să schimbe legea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Mar 2012   •   09:24

Guvernul vrea să modifice legislaţia care reglementează programul Prima Casă, pentru a elimina o serie de blocaje care au apărut în practică, scrie Jurnalul.

Au fost mai multe situaţii, în care s-a cerut acordul Ministerului de Finanţe, în calitate de titular al dreptului de ipotecă legală de rang I, pentru realizarea unor lucrări de intervenţie sau de extindere pentru care este necesară emiterea autorizaţiei de construire, privind imobilul ipotecat.

O altă problemă este cauzată de necesitatea înlocuirii imobilului cumpărat iniţial cu un altul, din cauza viciilor ascunse.

Acum, o astfel de situaţie nu este reglementată, dar potrivit noii legislaţii constructorul va fi obligat să pună la dispoziţia beneficiarului un alt imobil, se arată în Nota de Fundamentare a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă revizuit, publicată de Ministerul de Finanţe.

Prin noile reglementări, guvernul doreşte să se asigure că Ministerul de Finanţe îşi va exprima acordul cu privire la lucrările solicitate de cumpărător.

×
Subiecte în articol: guvern Ministerul de Finante
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close