Antena 3 CNN Actualitate Starea de alertă va fi prelungită cu încă de 30 de zile. Propunerea făcută de ministrul Sănătății

Starea de alertă va fi prelungită cu încă de 30 de zile. Propunerea făcută de ministrul Sănătății

Prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 16 august, urmează să fie decisă vineri, în ședința de Guvern, ce va începe la ora 17.00. Tot mâine vor fi anunțate și eventualele măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor pandemiei, conform proiectului de hotărâre ce va fi inclus mâine pe ordinea de zi.

Starea de alertă va fi prelungită cu încă de 30 de zile. Propunerea făcută de ministrul Sănătății
Sursa foto: Hepta
de Maria Teodorescu    |    13 Aug 2020   •   20:20

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că înaintea şedinţei de Guvern, va fi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în contextul hotărârii care prevede prelungirea stării de alertă. „Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a declarat Nelu Tătaru, acum două zile.

Proiect de Guvern: "Se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 16 august"

„Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, arată proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă.

Ludovic Orban intenționează să prelungească starea de alertă, fără restricții suplimentare

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. Președintele Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune că nu vor fi impuse restricții suplimentare, ci din contră, se urmărește relaxarea măsurilor.

“Orice decizie va ţine de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. (...) Mai sunt solicitări de a permite desfăşurarea anumitor activităţi, le vom analiza pe toate, sigur vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific din comisia anti-Covid, de INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a declarat Orban.

×
Subiecte în articol: starea de alerta guvern
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close