Antena 3 CNN Actualitate Proiect de lege: Elevii care nu au luat bacul să facă un an pregătitor la facultate

Proiect de lege: Elevii care nu au luat bacul să facă un an pregătitor la facultate

Proiect de lege: Elevii care nu au luat bacul să facă un an pregătitor la facultate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    29 Sep 2011   •   18:25

Elevii care au picat bacalaureatul ar putea totuşi să meargă la facultate. Mai precis, cei care au ratat o probă dar au în rest o medie de peste şapte. Ei ar putea beneficia de un an pregătitor la orice universitate cu condiţia ca în 2012 să dea din nou bacalaureatul. Iniţiativa este deocamdată la stadiul de proiect.

Iniţiativa legislativă vine din partea deputatului PSD, Ecaterina Andronescu. Practic, cei care doresc să îşi continue studiile se pot înscrie la orice facultate. La sfârşitul anului pregătitor ei vor da din nou bacalaureatul. Iar dacă vor promova, norocoşii vor trece direct în anul 2.

Unul dintre iniţiatorii proiectului, Ecaterina Andronescu, a declarat că legea îi vizează pe "cei aproape 100.000 de absolvenţi de liceu de care nu se ocupă nimeni şi care, practic, acum sunt abandonaţi".

Pregătirea organizată de universităţi ar trebui să fie gratuită. Statul ar urma să asigure finanţarea anului pregătitor cu banii pe care i-ar economisi din ajutorul de şomaj acordat acestor tineri.

Agreeată de elevi, iniţiativa a fost taxată dur de ministrul Educaţiei, care nu s-a abţinut de la caracterizarea ideii cu epitete ca  "năstruşnică" sau "iresponsabilă".

Senatorul PSD are însă un plan şi pentru cei care nu vor promova bacalaureatul anul viitor. Ei pot urma cursurile unei şcoli postliceale. Proiectul va intra în dezbaterea parlamentarilor.>

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close