Antena 3 CNN Actualitate Proiectul "Catedrala Neamului" merge mai departe

Proiectul "Catedrala Neamului" merge mai departe

Proiectul "Catedrala Neamului" merge mai departe
04 Sep 2007   •   13:41

Proiectul construirii „Catedralei Neamului” începe să prindă contur. Cel puţin pe hârtie. Plenul Senatului a adoptat marţi o iniţiativă legislativă a Partidului România Mare, potrivit căreia Patriarhia, Guvernul şi administraţia locală se vor implica în finalizarea acestui proiect. Iniţiatorii proiectului arată că au trecut mai bine de doi ani de la aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind construirea Ansamblului Arhitectural „Catedrala Mântuirii Neamului”, iar lucrările încă nu au început, în special din cauza lipsei fondurilor. Reprezentanţii PRM au arătat că şi Patriarhul Teoctist şi-a exprimat dorinţa de a vedea începute lucrările Catedralei. Propunerea PRM dădea ca termen de finalizare a proiectului anul 2011, însă în urma dezbaterilor din Comisia de buget-finanţe, acest termen a fost eliminat.

Senatorul liberal Puiu Haşotti nu a pierdut ocazia de a acuza Primăria Capitalei că întârzie demararea lucrărilor de construcţie a Catedralei.

Senatorul PSD Răzvan Theodorescu s-a declarat sceptic cu privire la data la care vor fi începute lucrările. În opinia lui, vechea locaţie pentru amplasarea Catedralei Neamului, cea din Parcul Carol, reprezenta o soluţie mult mai bună.

Iniţiativa legislativă, adoptată de Parlament va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close