Antena 3 CNN Actualitate Promptitudine la CSM: A luat act de demisia lui Cazanciuc în aceeaşi şedinţă în care Ponta a anunţat nominalizarea lui

Promptitudine la CSM: A luat act de demisia lui Cazanciuc în aceeaşi şedinţă în care Ponta a anunţat nominalizarea lui

Promptitudine la CSM: A luat act de demisia lui Cazanciuc în aceeaşi şedinţă în care Ponta a anunţat nominalizarea lui
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2013   •   18:34

În luna august a anului trecut, Consiliul Superior al Magistraturii a avut nevoie de 16 zile ca să ia act de demisia Monei Pivniceru din magistratură şi să deblocheze procesul de numire a ministrului Justiţiei.

Astăzi, CSM a fost mult mai receptiv şi a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc în aceeaşi şedinţă în care Victor Ponta a anunţat nominalizarea acestuia.

"S-a solicitat de către ministrul interimar al Justiţiei, conform regulamentului, suplimentarea ordinii de zi. Plenul Consiliului a aprobat propunerea de suplimentare a ordinii de zi în unanimitate şi, tot în unanimitate, am luat act de demisia domnului procuror Robert Cazanciuc. Consiliul Superior al Magistraturii nu are atribuţii în numirea miniştrilor. Atribuţiile noastre s-au limitat la a lua act de o demisie şi la suplimentarea ordinii de zi", a declarat, joi, preşedintele CSM Oana Hăineală.

Premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, a anunţat, joi, la CSM, că îl va propune pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură al acestuia, plenul CSM luând act de demisia lui din funcţia de procuror.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD, a declarat joi, la Antena 3, că în interiorul partidului nu s-a discutat despre nominalizarea lui Robert Cazanciuc la şefia Ministerului Justiţiei. Ivan a nu a exclus posibilitatea ca despre această propunere să se fi discutat în USL.

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, din 26 martie, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.

×
Subiecte în articol: Oana Haineala CSM
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close