Antena 3 CNN Actualitate Proprietarii bunurilor confiscate în comunism vor fi despăgubiţi în noiembrie

Proprietarii bunurilor confiscate în comunism vor fi despăgubiţi în noiembrie

Proprietarii bunurilor confiscate în comunism vor fi despăgubiţi în noiembrie
26 Sep 2007   •   08:38

Despăgubirea foştilor proprietari expropriaţi de regimul comunist va avea loc după ce Fondul Proprietatea va plăti dividendele aferente anului trecut. Această operaţiune este preconizată pentru începutul lunii noiembrie, scriu jurnaliştii de la ?România Liberă?. Proprietarii vor primi despăgubiri în numerar, în limita a 500.000 de lei.

Foştii propietari pot opta şi pentru acţiuni la Fondul Proprietatea, pe care le vor putea vinde la Bursă abia după listarea Fondului. Până la listare, foştii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite în contul despăgubirilor.

Pentru despăgubirile a căror valoare depăşeşte suma de 500.000 de lei, diferenţa va fi acordată în acţiuni. Acţionarii care aleg plata în numerar , trebuie să depună cererile la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, începând cu 1 octombrie. Listarea la bursă a Fondului Proprietatea ar putea fi realizată cel mai probabil în luna iunie a anului viitor.

Fondul are în prezent disponibilităţi în valoare de 150 milioane de euro, plasate la diverse bănci comerciale. Sursa de finanţare a despăgubirilor va fi reprezentata de sumele încasate de Fond din dividende, dar este posibil ca Ministerul Economiei şi Finanţelor să stabilească şi alte resurse.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close