Antena 3 CNN Actualitate Propunere a Ministerului Muncii: Salariile bugetarilor vor creşte în acest an doar cât să acopere inflaţia

Propunere a Ministerului Muncii: Salariile bugetarilor vor creşte în acest an doar cât să acopere inflaţia

Propunere a Ministerului Muncii: Salariile bugetarilor vor creşte în acest an doar cât să acopere inflaţia
Sursa foto: salariu bugetar
15 Ian 2009   •   00:36

Ministerul Muncii are în acest an în vedere o creştere a salariilor din sectorul bugetar cu 5,3% , aât cât este prognozată inflaţia . Prima tranşă ar urma să vină abia în luna martie, potrivit unei propuneri a instituţiei ce vizează modalităţile de combatere a crizei, citată de Cotidianul. Potrivit actului pe marginea căruia se discută cu partenerii socialim ?în sectorul bugetar, ajustarea salariilor în anul 2009 se va face ţinând cont numai de creşterea prognozată a preţurilor de consum şi va fi aplicată începând cu trimestrul II al anului 2009?.
În acest fel, o a doua tranşă de mărire ar veni în octombrie, ?în funcţie de evoluţia favorabilă a economiei pe primele 9 luni ale anului asigurându-se o creştere salarială corespunzătoare creşterii productivităţii sociale a muncii?.
?La regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale şi societăţile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorială este acţionar unic sau majoritar, precum şi filialele acestora, la care în anul 2009 se va înregistra o restrângere a volumului de activitate faţă de realizările anului 2008, fundamentarea fondului de salarii anual şi a câştigului salarial mediu brut lunar ce vor fi prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli va reflecta numai creşterea preţurilor de consum calculată ca medie anuală 2009 faţă de 2008, corespunzător numărului mediu de personal alocat?, se arată în propunerea ministerului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close