Antena 3 CNN Actualitate Poşta Română a început să distribuie cardurile pentru voucherele sociale. Județele în care va fi distribuit primul lot

Poşta Română a început să distribuie cardurile pentru voucherele sociale. Județele în care va fi distribuit primul lot

Poșta Română a anunțat, vineri, că a început să distribuie primele loturi de carduri pe care vor fi virate ajutoarele financiare acordate de Guvern persoanelor cu venituri mici.

Poşta Română a început să distribuie cardurile pentru voucherele sociale. Județele în care va fi distribuit primul lot
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2022   •   18:09

„Astăzi, Poşta Română îşi pune la dispoziţia oamenilor, aşa cum o face în fiecare zi, cel mai de preţ capital pe care îl are, poştaşii. Colegii mei au început, de la prima oră a dimineţii, să distribuie rapid loturile de carduri pentru voucherele valorice.

Vreau să asigur populaţia că nu trebuie să existe nicio îndoială că nu vom reuşi să ducem această misiune la capăt cu succes, eficient, exact în timpul asumat în acest proiect. Spun asta, pentru că am mare încredere în angajaţii din operaţionalul companiei, care nu sunt la prima experienţă de acest gen.

Să nu uităm că Poşta Română are capacitatea logistică necesară, fiind singura companie care are expertiza de a livra orice trimitere, chiar şi în cel mai îndepărtat colţ al ţării", a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Primul lot de peste 35.000 de carduri electronice va fi livrat în judeţele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt şi Galaţi.

Următorul lot, de aproape 300.000 de carduri, va fi livrat de angajaţii poştali săptămâna viitoare, la nivelul întregii ţări. Dintre acestea, aproximativ 55.000 de carduri vor ajunge la beneficiarii din Bucureşti.

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate prin programul "Sprijin pentru România", vor fi distribuite în patru tranşe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Marcel Boloş: "Voucherele sociale pentru alimente ar putea fi acordate până la sfârşitul anului 2027"

Românii cu venituri mici ar putea primi voucherele sociale pentru alimente până în 2027, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, marţi seara, în exclusivitate la Antena 3.

Demnitarul a precizat că Guvernul negociază acest lucru cu oficialii Comisiei Europene.

„Spun în premieră, dar nu mă refesc de acest lucru. Unul din subiectele de negociere cu Comisia Europeană a fost ca pe viitor şi pentru păturile sociale care vor fi cele mai afectate de rata inflaţiei, şi în funcţie de cum va evolua rata de sărăcie extremă la nivelul României, să putem să acordăm facilităţi, dacă decizia aceasta va fi luată în coaliţie, până la sfârşitul anului 2027.

Deci este o veste foarte bună. Este un fel de rezervă pe care o avem pentru viitor.

Aici avem într-adevăr această procedură de negociere cu Comisia Europeană, sigur că la fondurile europene condiţia este ca să atingem obiectivele care sunt fixate prin fondurile care ne sunt alocate, respectiv să ţintim pătura cea mai săracă care se află în dificultate şi care poate să beneficieze în continuare de aceste facilităţi", a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, în exclusivitate la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Posta Romana vouchere sociale card
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close