Antena 3 CNN Actualitate Protest al taximetriştilor în faţa Primăriei Capitalei

Protest al taximetriştilor în faţa Primăriei Capitalei

Protest al taximetriştilor în faţa Primăriei Capitalei
07 Dec 2007   •   16:58

Peste 200 de taximetrişti au protestat vineri dimineaţă în faţa primăriei Capitalei. Ei cer autorităţilor să primească licenţe individuale de funcţionare. Taximetriştii se plâng că în acest moment doar firmele primesc autorizaţii, deşi maşinile sunt proprietatea personală a şoferilor.

Taximetriştii spun că nu este normal ca licentele eliberate pentru maşinile propritate personală să fie emise pe numele firmelor de taximetrie. Ei cer să fie emise licenţe individuale. Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat că în cazul Legii taximetriei există un conflict de interpretare, deoarece normele de aplicare au apărut după expirarea termenului. De aceea a cerut o clarificare din partea Ministerului de Interne. Videanu a mai spus că vor fi eliberate totuşi, 130 de licenţe pentru taximetriştii care au maşinile închiriate de la firmele de profil.

Pe de altă parte, surse din ministerul de interne susţin că normele au fost deja publicate în Monitorul Oficial şi pot fi aplicate oricând. Este al treilea protest al taximetriştilor, pe această temă, în ultimele două luni.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close