Antena 3 CNN Actualitate Revoltă la Iaşi: Sute de credincioşi protestează faţă de interdicţia pelerinajului la Sfânta Parascheva

Revoltă la Iaşi: Sute de credincioşi protestează faţă de interdicţia pelerinajului la Sfânta Parascheva

Câteva sute de persoane protestează, vineri, în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iaşi împotriva interzicerii accesului la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Revoltă la Iaşi: Sute de credincioşi protestează faţă de interdicţia pelerinajului la Sfânta Parascheva
Sursa foto: Ziarul de Iaşi
de Dana Musceleanu    |    09 Oct 2020   •   19:00

Credincioşii adunaţi în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucoveniei cu pancarte dar şi cu lumânări aprinse au scandat ”Liberate”, ”Discriminare”, ”Respectați Constituția”. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că nu o pot celebra pe Sfânta Parascheva din cauza interdicţiilor puse de autorităţi. Ei se consideră discriminaţi şi îngrădiţi în libera exercitare a credinţei, câtă vreme alte adunări publice, mai riscante decât un pelerinaj, sunt permise.

„Pelerinaj zilnic la metrou permis, pelerinaj la sfinți, o dată pe an, interzis!” sau „Dumnezeu este cu noi, fiți curajoși!”, sunt două dintre mesajele protestatarilor. Protestatarii nu doar au scandat lozinci, dar au cântat şi imnuri bisericieşti şi au rostit rugăciuni. Alături de simpli mireni au putut fi observaţi şi numeroşi preoţi care s-au alăturat manifesării. 


La vot propagarea virusului se suspendă, de Sfânta Parascheva COVID-ul devine hiperactiv

După mesajul trist al ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, şi Episcopul Ignatie al Hușilor a reacționat la decizia autorităților. Episcopul recent vindecat de COVID-19 a transmis autorităților că nu ele ”ne scapă de infecţia nefastă cu Covid-19”, ci ”medicii, asistenţii medicali, care sunt îngerii sănătăţii noastre, responsabilitatea noastră de a respecta cu stricteţe recomandările sanitare şi credinţa în Dumnezeu, care este cel mai minunat antidot la tristeţe şi deznădejde, constituie cea mai bună formă de împiedicare a răspândirii virusului.”

”La vot capacitatea de propagare a virusului este inactivă sau se suspendă din oficiu prin „ordonanţă de urgenţă”, pe când de sărbătoarea Sfintei Parascheva covid-ul va deveni hiperactiv, căutându-şi habitatul în ortodocşi şi în cei din afara Iaşului” -  a mai declarat, ironic, Episcopul Huşilor. 

 

×
Subiecte în articol: Iași Sfânta Parascheva protest COVID-19 BOR
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close