Antena 3 CNN Actualitate Protest în fața Guvernului după decizia CCR. Peste 1.000 de oameni s-au strâns în Piata Victoriei. Îmbrânceli cu jandarmii

Protest în fața Guvernului după decizia CCR. Peste 1.000 de oameni s-au strâns în Piata Victoriei. Îmbrânceli cu jandarmii

Protest în fața Guvernului după decizia CCR. Peste 1.000 de oameni s-au strâns în Piata Victoriei. Îmbrânceli cu jandarmii
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Mai 2018   •   22:35

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat miercuri în Piaţa Victoriei, în urma deciziei Curţii Constituţionale în cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Protestatarii au blocat circulaţia, în apropiere de Guvern, la intersecţia bulevardelor Lascăr Catargiu şi Aviatorilor, însă au fost blocați de jandarmi.

Mai mulţi protestatari au încercat să sară gardul pentru a intra în curtea Palatului Victoria, ei fiind însă blocaţi de jandarmi.

Printre protestarii recalcitranți s-au aflat și câțiva indivizi cunoscuți deja pentru acțiunile lor extreme:

"Printre manifestanți s-a aflat și Sandy-bătăușul de bătrâni. Sunt și alte persoane care sunt cunoscute pentru faptul că au fost violente de-a lungul timpului, dar și persoane pașnice care își exprimă nemulțumirea", a spus Mihai Gâdea.

Mihai Gâdea adăugat că pe rețelele de socializare au început să fie răspândite mesaje îngrjorătoare: "Omorâți, mă, jandarmii și faceți revoluție. Numai așa putem ajunge și-n guvern", a scris internautul Sebastian Constantin Barboi.

Imaginile cu încercarea protestatarilor de a rupe cordonul jandarmilor:

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri că există conflict între puteri în cazul respingerii de către şeful statului a revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

După pronunţare, CCR a precizat că preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close