Antena 3 CNN Actualitate Protest inedit. Un grefier a redactat o hotărâre scriind doar jumătate din fiecare cuvânt

Protest inedit. Un grefier a redactat o hotărâre scriind doar jumătate din fiecare cuvânt

Protest inedit. Un grefier a redactat o hotărâre scriind doar jumătate din fiecare cuvânt
Sursa foto: Hotarare judecatoreasca
10 Iul 2009   •   19:10

Judecătorii şi grefierii continuă protestul faţă de neplata sporului de stres, de 50%. Un grefier din Bucureşti a protestat într-un mod origial. Pentru că nu a putut să protesteze întrerupând activitatea timp de trei ore, angajatul Curţii de Apel a decis să redacteze o hotărâre scriind doar jumătate din cuvinte.

El şi-a exprimat astfel nemulţumirea faţă de decizia de a nu mai fi plătit sporul de stres, în valoare de 50%. În urma protestului, grefierul nu s-a ales cu o penalizare, ci a fost chiar felicitat de superiorii săi.

În foarte multe instanţe din ţară activitatea a fost întreruptă vineri dimineaţă timp de trei ore.

În replică, Ministerul Justiţiei a trimis un comunicat de presă, în care ministrul Cătălin Predoiu a declarat că angajaţii ministerului vor rămâne fără foarte multe din sporurile de care beneficiau până acum, economisindu-se astfel suma de 200.000 de euro.

Magistraţii nu sunt de acord cu această decizie şi, în plus, îi cer ministrului să adopte o poziţie mai fermă în cadrul negocierilor privind legea salarizării unice. În actualul proiect de lege, salariul unui judecător porneşte de la trei salarii minime pe economie, lucru care îi nemulţumeşte profund pe magistraţi. Ei nu vor să accepte o ofertă sub opt salarii minime pe economie.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close