Antena 3 CNN Actualitate Protest la venirea lui Sarkozy, faţă de comercializarea organismelor modificate genetic

Protest la venirea lui Sarkozy, faţă de comercializarea organismelor modificate genetic

Protest la venirea lui Sarkozy, faţă de comercializarea organismelor modificate genetic
04 Feb 2008   •   14:10

Nicolas Sarkozy a fost aşteptat la Bucureşti şi de activişti Greenpeace, care arboraseră un banner uriaş pe arcul de triumf. Ecologiştii cer interzicerea organismelor modificate genetic. Afişul a fost între timp înlăturat de poliţişti. 20 de activişti Greenpeace au urcat pe Arcul de Triumf luni dimineaţă. Nu au avut probleme cu muncitorii care erau deja pe schele şi au ajuns aproape în vârf. Acolo au început să desfacă afişul de 80 de metri pătraţi. Vântul a fost singurul care le-a pus ceva probleme.

Locul nu a fost ales întâmplător. Pe la Arcul de Triumf urma să treacă şi coloana oficială a preşedintelui Franţei. Mesajul e unul cât se poate de clar. România ar trebui să interzică porumbul modificat genetic, aşa cum a făcut Franţa, în urmă cu trei săptămâni.

Greenpeace l-a întâmpinat pe Sarkozy ca pe un simbol al luptei împotriva organismelor modificate genetic. Protestatarii au fost ulterior amendaţi pentru acţiunea lor cu câte 10 milioane de lei vechi fiecare.

Reprezentanţii Greenpeace susţin că organismele modificate genetic s-au dovedit a fi toxice pentru rinichii şi ficatul animalelor testate.

Până acum Ungaria, Austria, Grecia, Polonia şi Franţa au interzis cultivarea porumbului modoficat genetic.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close