Antena 3 CNN Actualitate Protest în Piaţa Victoriei | Oamenii furioşi cer soluţii în criza preţurilor

Protest în Piaţa Victoriei | Oamenii furioşi cer soluţii în criza preţurilor

Sute de oameni protestează în Piaţa Victoriei, în faţa guvernului, şi cer abrogarea liberalizării preţurilor la energie şi carburanţi, dar şi renegocierea PNRR.

Protest în Piaţa Victoriei | Oamenii furioşi cer soluţii în criza preţurilor
Sursa foto: Antena 3
de Mara Maer    |    04 Mai 2022   •   10:51

Protestul a început în această dimineaţă în Piaţa Victoriei, iar numărul oamenilor care vor participa este de aproximativ 1.000, protestul urmând a se desfăşura până la ora 13.00.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a promis că va ieşi la negocieri cu liderii sindicaliştilor.

"În primul rând, nu se respectă statul de drept în România prin faptul că legi organice ale Parlamentului României nu sunt puse în aplicare. Vorbim despre statutul personalului feroviar, vorbim despre statutul personalului silvic, vorbim despre legea 150 din 2017 privind salarizarea peronalului din domeniul public din funcţiile publice şi personal contractual, vorbim despre coşul minim de consum şi legea pensiilor civile şi militare.

Acestea sunt aspectele importante pentru noi. Dincolo de aceastea sunt şi aspecte de convergenţă, dar colegii de la CFR vă vor spune de ce am ajuns atât de prost", a declarat Dumitru Fornea, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian.

×
Subiecte în articol: Piata Victoriei protest
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close