Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan al judecătorilor. Magistraţii nu au intrat în sala de judecată până la 12:00

Protest spontan al judecătorilor. Magistraţii nu au intrat în sala de judecată până la 12:00

Protest spontan al judecătorilor. Magistraţii nu au intrat în sala de judecată până la 12:00
07 Iul 2009   •   10:39

Un protest spontan al judecătorilor a avut loc marţi de la ora 09:00 până la 12:00. Mai mulţi magistraţi de la Tribunalul Bucureşti, şi nu numai, au refuzat să intre în sala de judecată. Până la ora 12:00 nu au avut loc şedinţe de judecată, acestea fiind suspendate atât la Tribunalul Bucureşti cât şi la judecătoria celor şase sectoare, dar şi în Ilfov, Cornetu şi Buftea.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de finanţarea sistemului judiciar. Bugetul a fost diminuat cu 44% faţă de anul trecut, ceea ce duce la perturbarea gravă a activităţilor: nu mai există hârtie şi toner pentru emiterea somaţiilor. De asemenea au primit somaţii de la ENEL pentru a plăti facturile de electricitate.

Drepturile salariale lunare ale magistraţilor au fost şi ele micşorate de Ministerul Justiţiei. Această decizie a fost anunţată vineri la 14:00, moment în care magistraţi din Capitală au hotărât să dea in judecată Ministerul Justiţiei.

Deşi protestul s-a încheiat la prânz, această situaţie nu va înceta până când Ministerul Justiţiei nu va acorda banii necesari desfăşurării activităţii în sălile de judecată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close