Antena 3 CNN Actualitate Proteste în Piaţa Obor. Comercianţii îşi vor tarabele înapoi (VIDEO)

Proteste în Piaţa Obor. Comercianţii îşi vor tarabele înapoi (VIDEO)

Proteste în Piaţa Obor. Comercianţii îşi vor tarabele înapoi <font color=red>(VIDEO)</font>
31 Aug 2007   •   20:25

Peste 200 de comercianţi au blocat vineri după-amiază Piaţa Obor din Capitală, nemulţumiţi că autorităţile au decis să le demoleze tarabele, fără să le aducă acest lucru la cunoştinţă. Oamenii au încercat să riposteze, moment în care forţele de ordine au intervenit cu spray-uri lacrimogene. Cinci poliţişti comunitari au fost răniţi în conflict, trei dintre ei fiind internaţi la Spitalul Floreasca. La faţa locului a venit şi viceprimarul Sectorului 2, Dan Cezar Ioan, care a declarat pentru Antena 3 că oamenii au fost induşi în eroare că actuala locaţie provoizorie va fi desfiinţată. ?Le-am dat asigurări că ea va funcţiona până când va fi gata noul spaţiu din Obor?.

Viceprimarul a fost întâmpinat cu ostilitate de comercianţi, aceştia huiduindu-l şi ameninţându-l. Administraţia Pieţelor Sectorului 2 a început mutarea comercianţilor către restul de pieţe agroalimentare din sectorul 2, respectiv Colentina şi Vatra Luminoasă. Acest lucru i-a nemulţumit pe comercianţii din Piaţa Obor, care au atacat forţele de ordine prezente în zonă, cu arme albe şi pietre.

Potrivit unui comunicat de astăzi al Primăriei Sectorului 2, clanurile mafiote din Piaţa Obor, care cresc artificial preţurile la legume şi fructe, i-au scos cu forţa pe ţăranii producători pentru a ocupa ei tarabele de legume şi fructe. Comercianţii au început să-şi mute la loc tarabele.

BĂTAIA COMERCIANŢELOR PE TARABE:

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close