Antena 3 CNN Actualitate Proteste la Guvern. Sindicaliştii cer majorarea salariului minim la 600 de lei

Proteste la Guvern. Sindicaliştii cer majorarea salariului minim la 600 de lei

Proteste la Guvern. Sindicaliştii cer majorarea salariului minim la 600 de lei
09 Iul 2008   •   09:32

Acţiune de protest, miercuri, în Capitală. Câteva sute de sindicalişti vor picheta sediul Guvernului, în încercarea de a convinge Executivul să majoreze salariul minim pe economie de la 500 la 600 de lei. Dacă acţiunile din această săptămână nu vor avea sorţi de izbândă, sindicalişti au cerut deja autorizaţii pentru organizarea unor mitinguri de amploare.

Sindicaliştii au decis să iasă în stradă după o serie de negocieri eşuate cu Guvernul. Ultima a avut loc pe 25 iunie când Executivul a decis ca salariul minim să rămână, cel puţin până la sfârşitul acestui an, la nivelul de 500 de lei, deşi cele două părţi s-au înţeles la finele anului trecut ca salariul minim să ajungă la 540 de lei, începând cu a doua jumătate a acestui an. Sindicaliştii cer acum guvernanţilor să se ţină de promisiune. Altfel ameninţă cu declanşarea unor proteste pe termen nelimitat.

Pe lângă protestele de stradă, sindicaliştii din industria lemnului au anunţat că vor da în judecată Guvernul pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern prin care se stabileşte creşterea salariului minim la 540 de lei de la 1 iulie.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, declara în urmă cu aproape trei săptămâni că o majorare a salariului minim pe economie ar crea o presiune suplimentară asupra bugetului de stat.

Dacă Executivul nu va aproba majorarea salariului minim la 600 de lei, săptămâna viitoare sindicalişti vor organiza, zilnic, mitinguri pe traseul Piaţa Revoluţiei, Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf.



Antena3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close