Antena 3 CNN Actualitate Proteste la Timişoara. Ultimii suporteri ai echipei FC Timişoara părăsesc Piaţa Operei (VIDEO)

Proteste la Timişoara. Ultimii suporteri ai echipei FC Timişoara părăsesc Piaţa Operei (VIDEO)

Proteste la Timişoara. Ultimii suporteri ai echipei FC Timişoara părăsesc Piaţa Operei (VIDEO)
04 Sep 2008   •   21:13

Spiritele s-au mai liniştit la Timişoara, acolo unde mii de suporteri ai FC Timişoara au blocat ieşirea din oraş spre DN6, nemulţumiţi că echipa lor favorită a fost penalizată cu 6 puncte de către FRF, la cererea FIFA. Forul internaţional ceruse, în trecut, echipei să-şi schimbe culorile echipamentului şi să renunţe la palmares. Dar conducerea clubului nu s-a conformat şi aşa a venit sancţiunea.

Potrivit siteului tion.ro, mai multe persoane au fost reţinute şi conduse la sediul Poliţiei. Furia timişorenilor care şi-au pierdut echipa fanion pare de neoprit. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Spiritele s-au agitat când un suporter a fost lovit de jandarmi. În acel moment, oamenii au început să arunce cu pietre căre maşinile echipelor de intervenţie. Numărul protestatarilor a crescut de la oră la oră. Potrivit GSP, au fost aproximati 8000 de suporteri. Cei 300 de oameni ai legii le-au făcut faţă cu greu.

O persoană a leşinat şi a fost nevoie să fie transportată de urgenţă la spital. Spiritele s-au încins în urma incidentului şi un grup de 15 fani au fost aproape de-al linşa pe unul dintre jandarmi.

Mulţimea furioasă s-a îndreaptat către centrul oraşului, spre Piaţa Operei.

În prezent acolo se mai află câteva zeci de oameni, însă spiritele s-au mai domolit.

Potrivit colonelului Alexandru Sârcă, comandantul Grupării Mobile a jandarmeriei Timiş, numărul suporterilor nu a depăşit o mie de persoane. Doi dintre oamenii legii au fost răniţi cu bucăţi de beton. Vineri dimineaţă toţi factorii responsabili cu siguranţa publică şi liderii galeriei timişorene se vor întâlni la prefectură.

Nu doar suporterii s-au supărat, ci şi preşedintele clubului, Marian Iancu. Acesta a declarat că echipa sa nu se va mai prezenta la partidele din Liga I. "Nu ne vom mai prezenta la meciurile din Liga 1 pentru că nu avem de gând să schimbăm nimic. Nu o să schimbăm culorile acestei echipe" a spus Marian Iancu, citat de Mediafax. "Nu suntem vinovaţi cu nimic din ce ne anunţă FIFA. Sunt şi în această adresă de la FIFA multe falsuri, pe care le putem dovedi. Am facut concesia majoră pe care trebuia să o facem. Poli Timişoara suferă din cauza acestor şarlatani şi hoţi, care îl acoperă pe acest escroc şi nu fac nimic de doi ani de zile să repare această hoţie ordinară", a mai spus Iancu.

Citiţi detalii pe Antena 3 Sport.



Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close