Antena 3 CNN Actualitate Proteste violente la Arcelor Mittal Galaţi (VIDEO)

Proteste violente la Arcelor Mittal Galaţi (VIDEO)

Proteste violente la Arcelor Mittal Galaţi <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Apr 2008   •   08:21

Bătaie ca în filme la Mitaal Steel Galaţi, unde sute de protestatari au încercat să intre cu forţa în curtea combinatului. Pentru a-i potoli, paznicii au folosit spray-uri lacrimogene. Muncitorii ieşiseră în stradă nemulţumiţi de salariile prea mici. La greva de luni au participat peste 3.000 de muncitori ai platformei siderurgice. Oamenii spun că nu vor ceda, până nu îşi vor primi drepturile salariale. Propunerea patronatului de la Sidex Galaţi de majorare a salariilor cu 9.5% a fost respinsă de angajaţi.

BĂTAIE LA GALAŢI:  

Angajaţii cer dublarea salariilor, dar nu mai puţin de 280 de lei per salariat, majorarea de la 25 la 50% a plăţilor acordate pentru munca în timpul week-end-ului, creşetrea primelor de sărbători, dar şi a celor de vacanţă. Mai mult, sindicaliştii solicită ca ajutoarele pentru cei care au suferit un accident de muncă în urma căruia angajatul a rămas invalid de gradul I sau II să fie acordate pe termen mai lung.

Alte două sindicate din cadrul combinatului au ajuns deja la un acord cu patronatul, săptămâna trecută. Înţelegerea dintre părţi presupune, printre altele, o creştere salarială de 9,5%. Şi Sindicatul Solidaritatea ar fi fost de acord cu această ofertă, aplicată retroactiv de la 1 ianuarie, dar cu condiţia reluării negocierilor Contractului Colectiv de Muncă în luna mai, propunere respinsă de administraţie.

Angajaţii de la combinatul siderurgic gălăţean au mai fost în grevă generală şi în aprilie 2007.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close