Antena 3 CNN Actualitate Protestul transportatorilor: Premierul Tăriceanu va discuta cu tiriştii săptămâna viitoare (VIDEO)

Protestul transportatorilor: Premierul Tăriceanu va discuta cu tiriştii săptămâna viitoare (VIDEO)

Protestul transportatorilor: Premierul Tăriceanu va discuta cu tiriştii săptămâna viitoare <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Mai 2008   •   17:33

Transportatorii auto nu vor să cedeze şi continuă protestul început luni. Mai mult, ei au forţat intrarea în Bucureşti, şi au dorit să ajungă în Piaţa Victoriei, la Guvern. Protestatarii consideră că blocarea Pieţei Victoriei este singura soluţie pentru a obţine o întrevedere cu premierul Tăriceanu, care marţi a refuzat să se întâlnească cu ei.

Cel puţin 400 de tiruri au început să intre în Bucureşti dinspre Militari, în coloană. Echipajele poliţiei rutiere a Capitalei şi Jandarmeriei au organizat însă blocaje în faţa camioanelor de mare tonaj. N-au lispit nici incidentele. Pe Şoseaua Chitila, un alt loc unde transportatorii au încercat să forţeze intrarea în oraş, un şofer a rămas fără carnet, pentru că nu a ascultat indicaţiile poliţiei.

Protest în forţă al transportatorilor


Deşi au fost avertizaţi de poliţişti că riscă să fie sancţionaţi penal dacă vor intra în Capitală, tiriştii încearcă să îşi coriască drum spre Piaţa Victoriei. ?Mergem spre Piaţa Victoriei pentru că premierul Tăriceanu nu face altceva decât să calce greşit pe urmele ministrului transporturilor. Nu ni se pare normal ca şeful Guvernului să ne trateze cu asemenea nepăsare?, a declarat Augustin Hagiu, membru în Consiliul Naţional Rutier.

Vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, Ion Licsandru, a negat însă informaţia că tiriştii ar fi dorit să ajungă la Guvern. El a spus doar că protestele vor continua până când premierul va dori să discute cu ei. În cele din urmă, Tăriceanu a decis să se întâlnească cu o delegaţie a protestatarilor, însă abia săptămâna viitoare, la Palatul Victoria. Premierul a cerut ministerelor de resort ca până atunci să analizeze solicitările protestatarilor. În replică, Ion Licsandru a declarat că transportatorii rutieri se retrag în noaptea de marţi spre miercuri în parcări, urmând ca miercuri să stabilească dacă reiau protestele.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, ministrul Cristian David a făcut totuşi apel la transportatori să ?reintre în cadrul legal al acestei forme de manisfestare?. ?Orice formă de protest poate fi înţeleasă, cât timp legea nu este încălcată şi activitatea cotidiană a cetăţenilor nu este afectată. Forţele de ordine publică nu vor tolera încălcarea legii şi vor lua toate măsurile împotriva celor care o încalcă?, a declarat Cristian David, adăugând că autorizarea acestui protest de către Primăria Capitalei reprezintă o nouă sfidare adusă bucureştenilor.

Printre revendicările protestatarilor se numără eliminarea rovinietei, preţuri mai mici la carburanţi şi drumuri mai bune. ?De deranjează că plătim rovinieta de două ori şi cu banii noştri nu se face nimic?, a adăugat Augustin Hagiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close