Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al spitalului "Grigore Alexandrescu": Nu negăm că s-a făcut o greşeală

Purtătorul de cuvânt al spitalului "Grigore Alexandrescu": Nu negăm că s-a făcut o greşeală

Purtătorul de cuvânt al spitalului "Grigore Alexandrescu": Nu negăm că s-a făcut o greşeală
18 Apr 2008   •   17:26

Cazul copilului operat de apendicită din greşeală a fost analizat de comtetul director al spitalului ?Grigore Alexandrescu? de îndată ce s-a produs, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Violeta Niţescu. Cazul de malpraxis a fost verificat şi de comisia de Etică a spitalului, iar cei implicaţi au fost sancţionaţi cu 10% din salariu. Ancheta administrativă s-a finalizat în data de 24 martie 2008, când doctorii şi asistentele au fost concediate.

Familia a inteles si nu a reclamat, spune domna Niţescu. Se aşteaptă decizia Colegiului Medicilor, anunţat în cursul zilei de vineri. Întârzierea aducerii la cunoştinţă Colegiului este pusă pe seama anchetei interne, care a durat mai multe zile. Au fost audiaţi părinţii copilului, şefii de secţie şi alţi membri ai personalului spitalului.

?Este o greşeală majoră, într-adevăr - o eroare de identificare a pacienţilor?, recunoaşte purtătorul de cuvânt al spitalului.

Doamna Viorela Niţescu a încercat, totuşi, o explicaţie pentru a justifica greşeala făcută: ?Mama copilului nu era în salon când au venit să-l ia în sala de operaţie şi nu s-a putut colabora cu copilul, care dansa şi cânta?.

Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că ?greşeala există şi a fost recunoscută din primul moment, imediat când copilul s-a trezit din anestezie?.

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL SPITALULUI DE COPII "GRIGRORE ALEXANDRESCU":

Antena3.ro

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close