Antena 3 CNN Actualitate Putin-Băsescu, întrevedere oficială. Preşedintele român a fost invitat la Moscova (VIDEO)

Putin-Băsescu, întrevedere oficială. Preşedintele român a fost invitat la Moscova (VIDEO)

Putin-Băsescu, întrevedere oficială. Preşedintele român a fost invitat la Moscova <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Apr 2008   •   10:01

Traian Băsescu a avut o întrevedere cu preşedintele rus, Vladimir Putin, vineri, la ora 13.00. Asta în ciudat faptului că liderul de la Kremlin anunţase iniţial că nu va avea întâlniri bilaterale în România. Summitul de la Bucureşti s-a desfăşurat însă într-o notă mai relaxată decât se aştepta, iar Vladimir Putin a vorbit atât cu preşedintele de la Casa Albă, George Bush, dar şi cu şeful român de stat. Mai mult, preşedintele Rusiei l-a invitat chiar pe Traian Băsescu la Moscova, pentru discuţii oficiale.

IMAGINI DE LA ÎNTÂLNIREA OFICIALĂ PUTIN - BĂSESCU

Propunerea a fost făcută la dineul organizat de preşedintele României la Hilton. Acolo, liderul de la Cotroceni i-a avut ca invitaţi pe membri Alianţei Nord-Atlatice. Surpriza serii: preşedintele SUA şi cel al Rusiei s-au aflat la aceeaşi masă. Printre invitaţii la dineu s-au mai aflat secretarul de stat american Condolezza Rice, secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Gordon Brown.

Putin este primul preşedinte rus care vine în România după 1990. Liderul de la Kremlin a sosit joi seară pe aeroportul Henri Coandă, din Otopeni, fiind întâmpinat de ministrul de Externe Adrian Cioroianu. Preşedintele moscovit le-a mulţumit românilor pentru ospitalitate şi a reamintit că, în octombrie 2008, se împlinesc 130 de ani de la începerea relaţiilor româno-ruse.

De asemenea, Vladimir Putin a reîntărit invitaţia făcută preşedintelui Traian Băsescu de a se întâlni la Moscova. Liderul de la Kremlin a precizat că relaţia cu România s-a îmbunătăţit considerabil de la vizita lui Băsescu din 2005, în special pe plan economic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close