Antena 3 CNN Actualitate Putin: "Noi am eliminat bazele militare din străinătate. Şi ce am primit? Baze în România"

Putin: "Noi am eliminat bazele militare din străinătate. Şi ce am primit? Baze în România"

<font color=red>Putin: "Noi am eliminat bazele militare din străinătate. Şi ce am primit? Baze în România"</font>
04 Apr 2008   •   14:19

Delegaţia Rusiei a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, cu ocazia încheierii lucrărilor comisiei NATO-Rusia. Delegaţia a fost condusă de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Temele majore abordate de comisie au fost extinderea NATO şi amplasarea unui scut antirachetă pe teritoriul Europei.

Putin a ţinut să precizeze că i se pare ciudată teoria extinderii NATO. "Dacă o ţară e membră NATO, e considerată şi democratică, dacă nu e membră NATO, nu e ţară democratică. Gândiţi-vă câte ţări din afara NATO sunt ţări democratice. Aceasta e o teorie ciudată. Eu cred că aderarea la NATO nu duce automat la democratizarea ţărilor respective", a spus şeful statului rus.

VLADIMIR PUTIN DESPRE EXTINDEREA NATO  

"Astăzi nu mai există Uniunea Sovietică, aşa că de ce mai există NATO astăzi?" s-a întrebat retoric Putin. Apoi a continuat: "Ce se poate face fără Rusia în problemele dezarmării sau terorismului?" Putin şi-a răspuns singur: "Nimic!" "Existenţa NATO nu răspunde eficient la ameninţările actuale. Dar, colaborăm cu această Alianţă", a spus Putin. "Eu am auzit astăzi că extinderea NATO nu este îndreptată împotriva Rusiei. Noi am eliminat bazele din Vietnam, din Cuba. Şi ce am primit? O bază în România, una în Bulgaria, alta în Cehia. Hai să vorbim cinstit despre NATO", a declarat Putin.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close