Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre a ajuns vedetă internaţională. Ce scrie Euronews, după un interviu dat pe WhatsApp

Radu Mazăre a ajuns vedetă internaţională. Ce scrie Euronews, după un interviu dat pe WhatsApp

Radu Mazăre a ajuns vedetă internaţională. Ce scrie Euronews, după un interviu dat pe WhatsApp
29 Mai 2018   •   22:23

Radu Mazăre a ajuns subiect de ştiri în presa intenaţională. Euronews publică un amplu articol despre statutul de azilant pe care fostul edil al Constanţei îl are în Africa, în Madagascar, unde s-a refugiat pentru a scăpa de închisoare, după cum el singur declară, într-un interviu acordat pe WhatsApp.

"Statutul meu actual este cel al unui om care a depus cerere de azil într-o ţară africană deoarece nu am nicio şansă la un proces corect în România", a spus Mazăre. 

"În România, sistemul de justiţie este controlat de SRI", a ţinut să sublinieze Mazăre, explicând că deşi avea Madagascarul în lista sa de preferinţe, după o vacanţa în această parte a lumii, în 2011, a ales acest loc ca refugiu pentru că nu poate fi predat autorităţilor din România, în lipsa unui acord de extrădare.

Euronews notează şi faptul că fostul primar al Constanţei şi-a câştigat notorietatea mai ales pentru gesturile sale extravagante, printre acestea fiind amintite paradele de modă din Mamaia în care a apărut costumat în sultan sau faraon, şi chiar ca ofiţer nazist.

De asemnenea, se remarcă faptul că deşi Radu Mazăre a cerut azil politic, stilul său de viaţă este departe de a fi similar cu cel al statutului. 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close