Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre: La SRI adjunctul conduce

Radu Mazăre: La SRI adjunctul conduce

Radu Mazăre: La SRI adjunctul conduce
Sursa foto: Radu Mazare
03 Oct 2009   •   21:58

După nouă luni de guvernare în coaliţie s-a născut o criză politică. După ce au format o coaliţie neaşteptată de guvernare, alăturându-se rivalilor de la PD-L, social democraţii au părăsit puterea şi s-au plasat din nou în opoziţie. Radu Mazăre, primarul social democrat al municipiului Constanţa, spune însă că nici în perioada Guvernului de coaliţie deciziile nu erau tocmai în mâna miniştrilor: ?De fapt în Guvern decide primul-ministru. Miniştrii sunt sau nu cosnultaţi?.


Invitat în cadrul emisiunii Q&A, moderată de Alessandra Stoicescu şi difuzată sâmbătă seară pe Antena 3, Mazăre a declarat că social democraţii nu au intenţionat o rupere a coaliţiei. ?Nu a fost ceva premeditat?, susţine acesta. ?Dar când s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Nica s-a coagulat ideea, s-a votat şi s-a mers în bloc?. ?N-am sacrificat un guvern pentru un om, ci pentru un principiu?, afirmă Radu Mazăre.


Problema cu care se confruntau social democraţii în această situaţie era eventualitatea pierderii Ministerului de Interne. Întrebat de ce era atât de important ca funcţia de ministru al Internelor să fie deţinută de un reprezentant al PSD-ului, în condiţiile în care un alt social democrat conduce Serviciul Român de Informaţii, Radu Mazăre a amintit că ?în competiţia politică, cel puţin în ultimii cinci ani de zile, cel care s-a folosit cel mai mult de asemenea instrumente represive a fost Băsescu. Asta a fost temerea PSD-ului, ca şi ultimul serviciu, instrument represiv, să nu intre iar, înapoi, sub controlul lui Băsescu?.


El susţine, de altfel, că Serviciul Român de Informaţii este condus, în fapt, de câtre directorul său adjunct, Florian Coldea, cunoscut ca apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, influenţa directorului Cristian Maior fiind una infimă. "La SRI adjunctul conduce, hai să punem adevărul pe masă! Astea sunt informaţiile pe care le am eu, pe surse, de la câtiva care lucrează în SRI şi care nu îl halesc pe Băsescu".




"Este o încrengătură în dosare şi servicii şi cu procurorii, că dacă ar ieşi la iveală ar urla toată ţara asta", a adăugat Radu Mazare.


De altfel, Mircea Geoană susţinea într-unul din cele mai recente discursuri ale sale că, în următoarea perioadă, se va recurge la şantaj. Cu privire la acest lucru, Radu Mazăre a precizat că a aflat că ?Băsescu ar fi cel mai fericit să intre în turul doi (al alegerilor prezidenţiale n.r.) cu Mircea Geoană, adăugând că informaţia o are ?pe surse?.


Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close