Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre vrea 20% din capitalul social deţinut de stat la Portul Constanţa

Radu Mazăre vrea 20% din capitalul social deţinut de stat la Portul Constanţa

Radu Mazăre vrea 20% din capitalul social deţinut de stat la Portul Constanţa
19 Mar 2008   •   14:34

Acţiunile deţinute de stat la Portul Constanţa reprezintă noul subiect de dispută între democrat-liberali şi social-democraţi. Invitat în emisiunea News First a Alessandrei Stoicescu, primarul Constanţei Radu Mazăre a atacat decizia preşedintelui de a trimite spre reexaminare Legea privind transmiterea cu titlu gratuit a 20% din capitalul social deţinut de stat la portul Constanţa, către Consiliul Local al municipiului Constanţa. „Dacă în Constanţa era un primar democrat, sută la sută dădeau verde proiectului”, a acuzat Mazăre.

De cu totul altă părere este fostul ministru al Transporturilor. Contactat telefonic, Radu Berceanu a susţinut că portul Constanţa are o importanţă naţională. Trecerea administrării în mâinile unui grup de oameni din Consiliul Naţional ar putea chiar aduce atingere siguranţei naţionale şi celei portuare, a avertizat Berceanu. „Este un port naţional şi mie mi se pare că nu este în regulă ca el să treacă la autorităţile locale”.

În ceea ce priveşte acuzaţiile potrivit cărora la mijloc ar fi doar o bătălie politică, fostul ministru nu a negat această realitatea. A adăugat însă că „trecerea unor acţiuni la portul Constanţa este mai veche şi nu neapărat au o directă legătură cu alegerile. Problema asta o să continue şi după”.

De cealaltă parte, Radu Mazăre a declarat că o astfel de măsură nu ar însemna decât continuarea politicii de descentralizare. „Toate CET-urile şi spitalele le-aţi trecut la autorităţile locale. Asta este descentralizare”, susţine primarul Constanţei.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close