Antena 3 CNN Actualitate Radu Stroe (PNL): Să ne gândim bine dacă trebuie să mai funcţioneze Curtea Constituţională

Radu Stroe (PNL): Să ne gândim bine dacă trebuie să mai funcţioneze Curtea Constituţională

Radu Stroe (PNL): Să ne gândim bine dacă trebuie să mai funcţioneze Curtea Constituţională
07 Feb 2008   •   15:46

În urma deciziei Curţii Constituţionale în cazul Nicolai, cea mai dură reacţie a venit din partea senatorului PNL Radu Stroe. Acesta a pus la îndoială chiar legitimitatea funcţionării Curţii Constituţionale. "Trebuie să ne gândim bine dacă trebuie să mai funcţioneze această instituţie", a declarat Stroe. El a mai spus că prin decizia de joi "Curtea Constituţională a dovedit că citeşte legea într-un mod special, în favoarea securiştilor şi a lui Traian Băsescu. Este păcat că oamenii ăştia îşi pătează obrazul."

Şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu (PNL) a criticat decizia Curţii Constituţionale. El a spus că hotărârea luată joi reprezintă "o dovadă regretabilă că instanţa constituţională are o politică prin care încearcă să împace şi capra şi varza."

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis joi, în unanimitate, că şeful statului are dreptul să refuze ? o singură dată şi motivat ? propunerea premierului la şefia unui minister. Astfel, Curtea i-a dat dreptate lui Traian Băsescu în privinţa refuzului de a o numi la justiţie pe Norica Nicolai, la propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close