Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Franța se carantinează inteligent, în Romania e pandemie cu paranghelie

Radu Tudor: Franța se carantinează inteligent, în Romania e pandemie cu paranghelie

Radu Tudor a comentat, miercuri seară, anunțul președintelui, Emmanuel Macron, despre măsurile care se vor lua în Franța în contextul numărului tot mai mare de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele zile.

Radu Tudor: Franța se carantinează inteligent, în Romania e pandemie cu paranghelie
Sursa foto: Antena 3
de Dan Gabor    |    28 Oct 2020   •   22:30

"Franța se carantinează inteligent timp de 2 săptămâni. Economia și școlile merg înainte. Săptămana trecută am propus în emisiune 2 perioade pentru carantina inteligentă în Romania. Daă vrem alegeri pe 6 decembrie, e obligatoriu să avem 14 zile de carantină în noiembrie.

Dacă vrem sărbători (Crăciun până la Sfântul Ion) cât de cât acceptabile și cu mai puține drame COVID19, trebuie 2 săptămâni de carantină, 7-21 decembrie.

Franța știe ce face, se ghidează după oamenii de știință și încearcă să pună stop unui val 2 ucigător, mult mai dur și mai greu de suportat ca primul. În Spania e stare de urgență până în mai 2021! În România e pandemie cu paranghelie, toți se tem de carantină, dar n-au nici o străbatere că vom avea 200 de morți pe zi", a scris Radu Tudor, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Franța intră în carantină generală

Emmanuel Macron a anunțat miercuri seară că Franța va intră iar în carantină generală: "Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Şcolile vor rămâne deschise, muncă va putea continuă, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate."

"Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise", a anunțat acesta, printr-un mesaj televizat.

Emmanuel Macron: "Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni"

"Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente. Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni. (...) La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna.

Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilor

Care sunt obiectivele noastre? Protejarea persoanelor vârstnice, a celor mai fragili. Vârsta este un factor preponderent, 85% dintre persoanele decedate au peste 70 de ani. Avem şi obiectivul de a proteja tinerii, dat fiind că 35% dintre persoanele aflate la reanimare au mai puţin de 35 de ani. " a spus Macron

Președintele Franței și-a exprimat speranța că la următoarea evaluare, peste două săptămâni, situația să fie sub control, în așa fel încât să se poată redeschide din magazine înainte de Sărbătorile de Crăciun.

Franta se carantineaza inteligent timp de 2 saptamani. Economia si scolile merg inainte. Saptamana trecuta, am propus in...

Posted by Radu Tudor (radu-tudor.ro) on Wednesday, October 28, 2020

×
Subiecte în articol: radu tudor Franta Emmanuel Macron
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close