Antena 3 Actualitate Radu Tudor, la Sinteza zilei: DNA nu înseamnă justiţie; e o ramură executivă. Justiţia înseamnă putere judecătorească

Radu Tudor, la Sinteza zilei: DNA nu înseamnă justiţie; e o ramură executivă. Justiţia înseamnă putere judecătorească

31 Mar 2015   •   22:17

Realizatorul "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a comentat, în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, de la conferinţa organizată cu ocazia celor 100 de zile de la preluarea mandatului, cu privire la "modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile Justiţiei".

"DNA nu înseamnă justiţie. DNA-ul este o direcţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care înseamnă Ministerul Public. Adică o ramură executivă. Justiţia înseamnă putere judecătorească şi, conform Constituţiei, se înfăptuieşte prin judecători", a afirmat Radu Tudor, la Antena 3.

"Absolut nimeni nu împiedică din Parlamentul României procurorii, din orice structură a statului român, să îi trimită pe politicieni în judecată. Din păcate, procurorii vor să facă din instituţia judiciară un spectacol politic", a mai spus Radu Tudor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în conferinţa de presă cu ocazia a 100 de zile de la preluarea mandatului, că "cea mai mare nemulţumire" a sa în această perioadă şi "cea mai mare restanţă" o reprezintă modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile Justiţiei.

"Fiecare episod în care justiţia este blocată în Parlament înseamnă un pas înapoi în recâştigarea încrederii publice şi o sursă de pierdere a legitimităţii, iar efectele depăsesc momentul unui vot", a mai spus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei radu tudor DNA

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close