Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, precizări de ultimă oră: O nouă situație în care este nevoie de declarația pe propria răspundere

Raed Arafat, precizări de ultimă oră: O nouă situație în care este nevoie de declarația pe propria răspundere

Raed Arafat a declarat, joi, că persoanele care merg în/din localităţi carantinate pentru a vota sau pentru a participa la organizarea procesului electoral vor trebui să completeze o declaraţie pe propria răspundere în care să precizeze motivul deplasării.

Raed Arafat, precizări de ultimă oră: O nouă situație în care este nevoie de declarația pe propria răspundere
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    03 Dec 2020   •   16:30

Într-un răspuns pentru Biroul Electoral Central, secretarul de stat a precizat că persoanele din afara localităţilor carantinate se pot deplasa în localităţi carantinate pentru a vota.

Conform unui document semnat de Raed Arafat, cei care merg în/din localităţi carantinate pentru a vota sau pentru a participa la organizarea procesului electoral trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere în care să precizeze motivul deplasării.

Restul detaliilor, cum ar fi condiţiile în care se desfăşoară votul în interiorul localităţilor carantinate, sunt prevăzute în ordinele speciale de carantinare pentru fiecare zonă, a mai spus Raed Arafat.

Victor Ponta: Declarație pe propria răspundere? Ilegal! Total neconstituțional! Vor fi multe lucruri urâte duminică

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat într-o emisiune televizată că declarația pe proprie răspundere pentru a merge la vot este ilegală.

"Exact înainte să intrăm în emisiune vă citeam o ştire că cei din localităţile carantinate dacă vor să meargă la vot trebuie să-şi facă declaraţie pe propria răspundere. Cum adică, declaraţie pe propria răspundere că te duci la vot? Mi se pare ăsta un mod de a şicana oamenii să meargă la vot. E total neconstituţional, total ilegal.

Dreptul la vot nu poţi să-l îngrădeşti decât prin hotărâre judecătorească şi doar personal, nu pentru comunităţi de oameni. Deci vor fi multe lucruri urâte duminică", a declarat, la DC News, Victor Ponta.

Victor Ponta acuză Guvernul Orban: "Pentru că nu testează acum, după 6 Decembrie o să spună că sunt multe cazuri și ne închid cel puțin o luna!"

Într-un mesaj publicat joi pe o rețea de socializare, liderul PRO România, Victor Ponta, acuză Guvernul Orban că a decis să nu mai testeze populația, urmând că după alegeri să declare carantină din cauza numărului extrem de mare de infectari COVID-19, care se vor confirma după 6 Decembrie.

”Guvernul a decis sa nu mai testeze inainte de Alegeri! Consecinte :

1. Multi romani vin direct bolnavi la ATI
2. Aproape 200 de romani isi pierd viata in fiecare zi - multi acasa , sau ajunsi prea tarziu la spital pentru ca nu au fost testati
3. Pandemia se extinde in realitate
4. Pentru ca nu testeaza acum dupa 6 Decembrie o sa spuna ca sunt multe cazuri si ne inchid cel putin o luna!
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close