Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, după testarea capacităţii de răspuns în cazul unui incident nuclear la Cernavodă: "Avem acces la punct de decontaminare"

Raed Arafat, după testarea capacităţii de răspuns în cazul unui incident nuclear la Cernavodă: "Avem acces la punct de decontaminare"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a participat la exercițiile care au avut loc la Cernavodă pentru a fi testat modul în care autoritățile pot răspunde în cazul unui incident nuclear. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2023   •   15:08

"Autoritățile au tablete care urmăresc norul radioactiv şi urmăresc dacă cresc radiațiile, atunci vor dispune măsurile de evacuarea a populație sau pentru a li se recomanda oamenilor să nu iasă din casă. Distribuirea pastilelor de iod, este o etapa care se face în astfel de situații în zonele limitrofe. 

Aici avem acces la imagini live de acolo, la punctele de decontaminare, unde populația care ajunge în zonă trece prin punctul de decontaminare, un punct medical avansat care examinează persoanele înainte să plece de acolo. 

Teoretic, autostrada ar fi complet închisă, iar toate persoanele care vin din zona afectată ar trece prin zona de decontaminare, apoi ar pleca mai departe.  

Citeşte şi: Populaţia, avertizată să nu intre în panică după exerciţiul de la Cernavodă. Arafat: "Suntem obligați să testăm capacitățile"

Persoanele evacuate au locuri în școli, unde pot sta în siguranța până se rezolvă problemele. Aici sunt mai multe entități împreună. Există legătura cu Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, DSU şi alte forţe care participă la partea de coordonare a intervențiilor", a declarat Raed Arafat. 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close