Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat demontează cel mai mare fake-news al ultimelor zile: "Totul a fost gândit foarte inteligent!"

Raed Arafat demontează cel mai mare fake-news al ultimelor zile: "Totul a fost gândit foarte inteligent!"

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a demontat joi seară, la Sinteza zilei, unul dintre cele mai mare fake-news-uri din ultima perioadă din România. Potrivit unei informații care a circulat în mediul on-line, în urma unui studiu a rezultat că 90% din populație are deja anticorpi COVID-19.

Raed Arafat demontează cel mai mare fake-news al ultimelor zile: "Totul a fost gândit foarte inteligent!"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    17 Iul 2020   •   20:00

"A apărut un fake foarte interesant: că s--a testat în România și că 90% din populație are deja anticorpi și e sigur că nu va păți nimic dacă este expusă la virus. Normal că fără nicio bază! Nicăieri în lume nu s-a ajuns la 90% să ai anticorpi, dar mesajul acesta ce înseamnă - nu vă mai protejați! E indirect, dar e gândit foarte inteligent",  a spus Raed Arafat.

Cel mai mare fake-news din România: TIR plin cu cadavre COVID

Încă de la începutul pandemiiei în România au circulat multe stiri false prin intermediul retelelor de socializare. Una dintre cele mai șocante este legată de existența unui tir plin cu cadavre ale unor morți de COVID.

În conținutul articolului se susține:

„250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! ”Nu sunt gunoaie, au nume!

Valul de virus ce loveste tara noastra de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele țin cadavrele în camioane frigorifice. Azi dimineata, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitala, unde se indrepta acesta deocamdata nu se cunoaste.

Soferul a fist retinut pentru 72 de ore, politia a deschis un dosar pe acest caz, urmeaza a fi stabilite toate circumstantele incidentului. Autoritatile inca nu au venit cu o explicatie...”

Articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

Informația a fost comentată la acel moment de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

"E totul o invenție. Vedeți, se pun întotdeauna și fotografii și apoi urmează acestă știre că "25 de cadavre au plecat la drum într-un TIR, nu sunt gunoaie, au nume". Sigur, site-urile acestea sunt bizare, dar în ultimele 24 de ore acesta a fost fake-news-ul cel mai mare", a spus Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Mihai Gâdea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close