Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre amenzile în cazul apelurilor false la 112

Raed Arafat, despre amenzile în cazul apelurilor false la 112

Raed Arafat, despre amenzile în cazul apelurilor false la 112
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
27 Aug 2019   •   19:40

Secretarul de stat, Raed Arafat, a intervenit prin telefon în cadrul emisiunii ''Punctul de Întâlnire'', unde a vorbit despre creşterea de cinci ori a amenzilor pentru apelurile nejustificate la numărul de urgenţă 112.

''Amenzile care au fost până acum, au fost prea mici ca să îi determine să nu mai facă acest lucru. Amenzile erau între 500 şi 1000 de lei. 500 era prima amendă dată, dec suma nu era să determine persoana respectivă să se gândească de 10 ori înainte să îşi bată joc de 112 şi să pună viaţa altora în pericol.

În acest moment amenzile au crescut de la 1000 la 5000 de lei, deci acest lucru înseamnă că persoana trebuie să se gândească că poate plăteşte salariul la două luni pentru o astfel de joacă, părinţii vor fi mult mai atent la copiii lor, să nu se mai joace cu 112, pentru că în cazul în care un minor face acest joc, amenda este plătită de părinţii lui.

Eu cred că este foarte important acest demers. Mărirea amenzilor poate că va fi unul dintre factorii care vor determina cei care îşi bat joc de 112 să se oprească'', a spus Raed Arafat.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close