Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre greșeala pe care a făcut-o femeia din Buzău suspectă de coronavirus

Raed Arafat, despre greșeala pe care a făcut-o femeia din Buzău suspectă de coronavirus

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, duminică, la Antena 3, ce trebuie să facă românii care se întorc în țară din zonele afectate de coronavirus. Raed Arafat a declarat că femeia din Buzău care s-a întors din Italia și a declarat autorităților că ar putea fi infectată cu temutul virus se simte bine.

Raed Arafat, despre greșeala pe care a făcut-o femeia din Buzău suspectă de coronavirus
23 Feb 2020   •   22:43

"Doamna nu are nicio problemă în acest moment, este asimptomatică. Când a coborât din microbuz, a sunat la 112 și a zis că a intrat în contact cu cineva în Italia și a fost dusă la spital.

Ea trebuia să declare în primul rând din ce zonă vine când a trecut granița, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta este atitudinea corectă.Mulți oameni vin în țară și apoi merg la spitale pentru a fi investigați, iar acest lucru va colmata spitalele și nu este corect", a explicat Raed Arafat.

Autoritățile sanitare din județul Buzău au intrat în alertă, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 și a spus că se simte rău.
În Italia, femeia ar fi intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

Buzoianca tocmai se întorsese cu un autocar din Italia, unde fusese la muncă. În apropiere de Buzău, pentru că a început să se simtă rău, femeia a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță care a preluat-o din parcarea unui supermarket

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Raed Arafat
Parteneri
Schimbarea care îi vizează pe toţi şoferii români, din iunie 2023
x close