Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, explicații pe Facebook. ”Ca să clarificăm situația...”

Raed Arafat, explicații pe Facebook. ”Ca să clarificăm situația...”

Raed Arafat a postat pe Facebook mai multe explicații legate de rolul DSU în transportul pacienților în străinătate.

Raed Arafat, explicații pe Facebook. ”Ca să clarificăm situația...”
Sursa foto: Foto: Raed Arafat/ Facebook
10 Ian 2020   •   13:06

”In ultima saptamana am vazut mai multe postari care mentioneaza un caz din anul 2016, referitor la un pacient cu arsuri transportat cu avionul SMURD la Sofia. In aceste postari am vazut referiri la mine personal precum si la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, insinuand ca decizia transferului, sau asupra locului la care a fost transferat pacientul, au dost luate la nivelul DSU sau chiar de mine personal. In ultima postare realizata de doamna fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii in 2016, licentiata in teologie si limba engleza, Monica Althamer, aceasta mentioneaza ca transferul si transportul terestru in Sofia au fost coordonate de mine.

Ca sa clarificam situatia, DSU are un rol clar in asigurarea transportului fie cu avioanele proprii sau in colaborare cu Ministerul Apararii Nationale la solicitarea Ministerului Snatatii, sau direct a spitalului unde este internat pacientul. In 2016, nu era parte din rolul DSU sa identifice paturi libere si spitale care sa accepte pacientii in afara Romaniei si nici macar in Romania, rolul identificarii locurilor de internare revenindu-le colegilor de la COSU din cadrul Ministerului Sanatatii.

In concluzie, referindu-ne la pacientul transportat la Sofia, dupa verificarile pe care le-am efectuat in ultimele zile, DSU s-a ocupat strict de transportul pacientului intre Bucuresti si Sofia cu avionul SMURD aflat in doatare, dupa ce Ministerul Santatii, in peroana domnului ministru, a gasit locul pentru pacientul respectiv si ne-a informat de decizia de a-l transfera spre Sofia. Coordonarea transferului, dupa luarea deciziei asupra destinatiei, a fost intradevar realizata de DSU, insa transportul de la avion la spital in Sofia a fost organizat pe plan local si nu de DSU” scrie Raed Arafat pe Facebook.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close