Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre COVID: Lumea este într-o fază în care nu mai crede. Sunt îngrijorat

Raed Arafat, despre COVID: Lumea este într-o fază în care nu mai crede. Sunt îngrijorat

Lumea este într-o fază în care nu mai crede în boala produsă de virusul SARS-CoV-2, a declarat, luni seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat. Acesta atrage atenția că varianta Delta este extrem de agresivă.

Raed Arafat, despre COVID: Lumea este într-o fază în care nu mai crede. Sunt îngrijorat
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    02 Aug 2021   •   22:13

Raed Arafat a declarat, luni seara, la Digi 24, că oamenii cred că situația epidemiologică este stabilă sau nu mai cred în boală, ceea ce nu este deloc bine.

„Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puțin, crede că e ok situația. Noi vedem o creștere. Vedem o creștere mare în Europa, vedem o creștere la noi încă mai mică. Toate semnalele științifice arată că varianta Delta este mai ușor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii, dar în același timp sunt studii ale căror concluzii finale încă nu le-am văzut, dar care spun că e posibil ca severitatea și ajungerea la spital sau la terapie intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare. Asta ne face să concluzionăm că vaccinarea este o soluție foarte bună și respectarea măsurilor de sănătate publică este necesară mai departe”, a spus dr. Arafat.

Șeful DSU s-a mai arătat îngrijorat de faptul că mulți oameni merg cu mijloacele de transport fără să mai poarte mască.

„Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăznește să îi spună că regulile și legea spun să poți mască în spațiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare și inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai subliniat că în vreme ce la noi se poate renunța la mască în birourile în care sunt maxim 10 persoane și toate sunt vaccinate, în SUA și vaccinații poartă mască în spațiile închise.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat COVID-19
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close