Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, mesaj pentru profesorii care nu sunt convinși că metodele de prevenție din școli sunt eficiente

Raed Arafat, mesaj pentru profesorii care nu sunt convinși că metodele de prevenție din școli sunt eficiente

Raed Arafat a declarat, miercuri, că școlile trebuie să fie ferme în impunerea regulilor anti-COVID încă din prima zi, iar copiilor trebuie să li se explice de ce este important să le respecte. Șeful DSU a adăugat că nu poate fi garantat un risc zero, dar că dacă se respectă regulile acesta poate fi diminuat la maximum.

Raed Arafat, mesaj pentru profesorii care nu sunt convinși că metodele de prevenție din școli sunt eficiente
de Dan Gabor    |    09 Sep 2020   •   22:15

„Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim.

Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum. Copiii trebuie să fie educați și trebuie să li se explice. Copilul înțelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 - 5 ani și de cel de 6,7, 11 sau 12 ani”, a spus Arafat, la Digi24.

Acesta a adăugat că, dacă în familie au fost respectate recomandările, copilul le va respecta și el. În opinia lui Raed Arafat, va fi mai greu în cazul copiilor care vin dintr-un anturaj care nu recunoște existența virusului.

Copilul respectiv va fi diferit de copilul care acasă a văzut că familia respectă regulile, spune Arafat. Acestui copil trebuie să i se explice de ce trebuie să respecte regulile, de ce trebuie să vadă aceste reguli la școală și sunt importante pentru a-i respecta pe ceilalți copii.

Întrebat despre profesorii care nu par convinși că metodele pot fi eficiente, Arafat a răspuns că este normal, pentru că profesorii sunt cel mai în măsură să știe care e atmosfera în școală și care e comportamentul copiilor în școală:

„Este clar că temerea lor este că unii copii nu respectă regulile și va fi greu să se impună anumite reguli. Și totuși, educându-i și explicându-le putem că reducem acest lucru. Școala trebuie să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile și dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă care impune regulile, copilul va înțelege că acolo nu e de joacă”.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat COVID-19
Parteneri
Obiectul din casă care te bagă la pușcărie. Mulți români îl au
x close