Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, primele declarații despre românul infectat cu coronavirus

Raed Arafat, primele declarații despre românul infectat cu coronavirus

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, la Antena 3, ce se întâmplă cu românul infectat cu coronavirus de pe nava de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei.

Raed Arafat, primele declarații despre românul infectat cu coronavirus
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
13 Feb 2020   •   14:08

”Autoritățile japoneze au trimis echipe care au intrat acolo si au asigurat asistență la nivelul navei. Când apare un caz, el este evacuat și dus la spitalele desemnate de autoritățile japoneze”, a afirmat Raed Arafat, la Antena 3.

”Noi sperăm ca totul să fie ok pentru că la majoritatea boala trece fără efecte critice. Procedura care se face în Japonia e una foarte corectă, e o procedură prevăzută în regulamentul sanitar internațional si orice țară care are astfel de situații procedează în mod identic. E un regulament mondial pe partea de carantinare la nave la care apar boli infecțioase la bord”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a reiterat că persoanele aflate în carantină „nu sunt pacienți, nu sunt bolnavi”, ci sunt persoane care au intrat în contact cu un virus și se află în perioada de incubație, pentru a se observa dacă dezvoltă boala cu pricina.

”Lumea să nu se sperie când aude că cineva e în carantină”, a mai spus Arafat.

Românul infectat cu coronavirus se afla pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia. Acesta este primul şi singurul caz de infectare cu coronavirus de pe nava de croazieră.

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, se arată într-un comunicat oficial al MAE.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus roman infectat
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close