Antena 3 Actualitate Sănătate Primul român infectat cu coronavirus, izolat într-un spital din Japonia

Primul român infectat cu coronavirus, izolat într-un spital din Japonia

13 Feb 2020   •   13:47
Primul român infectat cu coronavirus, izolat într-un spital din Japonia

Un român a fost infectat cu coronavirus şi izolat la un spital din Japonia. Românul se afla la bordul navei de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei.

Românul infectat cu coronavirus se afla pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia.

Potrivit CNN, 175 de persoane de la bordul navei au fost infectaţi cu coronavirus, toţi fiind transferaţi şi izolaţi în mai multe spitale din Japonia.

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

Român infectat cu coronavirus pe nava Diamond Princess în Japonia

Român infectat cu coronavirus, izolat în Japonia

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului.

Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

- informaţii în curs de actualizare -

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close