Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: S-ar putea ca relaxarea măsurilor să nu se producă pe 15 mai. Românii trebuie să respecte ordonanțele!

Raed Arafat: S-ar putea ca relaxarea măsurilor să nu se producă pe 15 mai. Românii trebuie să respecte ordonanțele!

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, luni, la Sinteza zilei, ce va fi diferit după 15 mai față de perioada de dinainte de pandemie. Până atunci, însă românii trebuie să respecte prevederile ordonanței, pentru că există riscul ca data de relaxare a măsurilor să fie decalată, a avertizat Raed Arafat.

Raed Arafat: S-ar putea ca relaxarea măsurilor să nu se producă pe 15 mai. Românii trebuie să respecte ordonanțele!
Sursa foto: Antena 3
27 Apr 2020   •   23:02

"Măsurile de relaxare se vor lua treptat - iei câteva măsuri care sunt cu risc minimal, după care aștepți să vezi impactul lor, după care mai iei o parte din măsuri, mai atepți să vezi impactul lor. Dacă vezi că au avut impact mai mult decât ai calculat poate te oprești, nu mai iei o măsură după.

Vor fi măsuri compensatorii - purtatul măștii e o măsură compensatorie. S-ar putea să nu mai poți să intri în mijlocul de transport în comun dacă nu ai nasul și figura acoperite.

S-ar putea când te duci la locul de muncă să vezi că e un control stric la intrare. Dacă ai simptome nu vei fi lăsat să intri la locul de muncă. Sau nu vei putea intra într-un magazin. Vor fi deci măsuri care vor încerca să compenseze măsurile de relaxare care vor urma.

Întrebat dacă se vor deschide toate magazinele și mall-urile pe 15 mai, Raed Arafat a spus că analizele care se fac în prezent nu pot oferi această garanție.

"Acest lucru nu am cum să-l spun, din păcate. Este imposibil, pentru că analizele care se fac ne vor duce cât mai aproape de data de 15 mai, când se ia decizia. Nu putem astăzi, când suntem încă în aprilie, să spunem că în 15 mai vor fi luate cutare măsuri. Sunt unele deziderate pe care nu vrem să le transformăm în speranțe pentru oameni până nu vedem cum evoluează în următoarele două săptămâni și care depind foarte mult de continuarea respectării măsurilor care sunt impuse în perioada aceasta. (...)

Trebuie să așteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua. Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai. Măsuri pe care am vrut să le luăm, s-ar putea să nu le mai luăm", a spus Raed Arafat, la Sinteza Zilei.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Raed Arafat
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close