Antena 3 CNN Actualitate Dr. Rafila: Vom ajunge la 10.000 de cazuri noi COVID pe zi, până la sfârșitul lui decembrie, în lipsa altor măsuri

Dr. Rafila: Vom ajunge la 10.000 de cazuri noi COVID pe zi, până la sfârșitul lui decembrie, în lipsa altor măsuri

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, estimează că putem avea cel puțin 10.000 de cazuri pe zi, până la sfârşitul lunii decembrie, dacă în România nu se vor lua măsuri în acest sens.

Dr. Rafila: Vom ajunge la 10.000 de cazuri noi COVID pe zi, până la sfârșitul lui decembrie, în lipsa altor măsuri
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    31 Oct 2020   •   08:00

De aceea, până în decembrie, ar putea fi instituită carantina pe zone mari, inclusiv în București, pentru că aceste cazuri noi care apar și sunt în creștere aduc la rândul lor alte cazuri noi, iar sistemul medical ar ajunge să nu mai facă faţă.

"Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri - pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive - cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. 

(...) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea", a spus Alexandru Rafila, vineri, potrivit digi24.ro.

Radila: Măsuri mai dure, dar școlile deschise

"E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că mă gândesc la această variantă și nu știu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmăm un model care văd că este aplicat în Franța, chiar și în Germania - mai degrabă poate modelul din Germania - care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise, un lucru pe care eu personal îl agreez", a mai spus prof. dr. Rafila.

El a adăugat că există studii foarte recente, în care se demonstrează că nu copiii sunt principala sursă de transmitere a bolii în această perioadă, ci mai degrabă aglomerația din mijloacele de transport în comun. "Lucrul acesta trebuie foarte serios luat în considerare", a subliniat Alexandru Rafila.

Situaţia COVID în Bucureşti

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de COVID şi 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Vineri, în Bucureşti rata de infectare a ajuns la 3,78.

×
Subiecte în articol: coronavirus şcoli
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close