Antena 3 CNN Actualitate Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor: România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile!

Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor: România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile!

România va ajunge în 10 zile ca Lombardia, cu aproape 7,000 de cazuri pe zi. Este previziunea sumbră făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor: România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    23 Oct 2020   •   08:10

Medicul consideră că un nou lockdown ar putea stabiliza situația epidemiologică, însă este o decizie dificilă de luat pentru că o nouă întrerupere pentru o perioadă a activităților va afecta viața socială și economică a țării. 

”Este o solicitare pe care eu o înțeleg dintr-un anumit punct de vedere. E o îngrijorare profesională, și eu sunt foarte îngrijorat că avem această creștere a numărului de cazuri.

Probabil că dumnealor văd ca singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă ca o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară. 

Maximum 10 zile până la colaps

În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV. 

Întrebat câte zile mai sunt până ce secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor colapsa și vom ajunge în situația Lombardiei, medicul a avut un pronostic sumbru:

”Maximum 10 zile!”. 

Alexandru Rafila: Cred că ar fi mai bine să avem modelul suedez! În Suedia sunt cele mai puține cazuri din UE

Alexandru Rafila este de părere că România ar trebui să urmeze modelul suedez. 

"Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. În Suedia acum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că, după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație.

Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte, foarte mare. 

Alexandru Rafila: Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult

Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult. (...) Un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case", a spus Alexandru Rafila la România TV.

×
Parteneri
Mama celor trei copii morţi în incendiu, reţinută pentru ucidere din culpă
x close