Antena 3 CNN Actualitate Raluca Prună atacă ”tirania parlamentară”. ”Societatea trebuie să știe ce au putut și nu au făcut guvernanții ei”

Raluca Prună atacă ”tirania parlamentară”. ”Societatea trebuie să știe ce au putut și nu au făcut guvernanții ei”

Raluca Prună atacă ”tirania parlamentară”. ”Societatea trebuie să știe ce au putut și nu au făcut guvernanții ei”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2016   •   09:10

Ministrul Justiției Raluca Prună a afirmat, într-un mesaj postat pe Facebook, că regretă votul dat în Parlament pentru dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentari, menționând totodată ca "nu regreta avalanșa de calomnii previzibile, mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne și au lasat numai restanțe".
 
"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu?", a scris Raluca Pruna pe Facebook.

"Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara. In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism, In cel responsabil, in slujba cetatii. Regret ca din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probatiune. Asta in contextul in care acest statut e o restanta din 2013, exista la nivel declarativ consens politic pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare si pentru consolidarea probatiunii ca solutie, iar Romania risca din 2012 o hotatare pilot a CEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual. Ministerul Justitiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotarari CEDO. Pentru ca societatea trebuie sa stie ce au putut si nu au facut guvernantii ei”, a mai scris Prună.

Prună încheie afirmand că: "Nu regret avalansa de calomnii previzibile. Mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante".

 

 

×
Subiecte în articol: Raluca Prună
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close